Psykologisk trygghet - en forutsetning for å lykkes i en fragmentert tid?

Psykologisk trygghet

Opplevd psykologisk trygghet er en forutsetning for å være innovativ, utfordre og oppdage nye løsninger på komplekse utfordringer. Psykologisk trygghet handler om at du ikke blir ydmyket eller straffet hvis du sier fra om feil, sår tvil, stiller spørsmål, er uenig eller kommer med nye ideer.

Mange organisasjoner hevder de har god takhøyde og en kultur for å si fra.  I realiteten vil der ofte være mange i en gruppe som ikke våger å si fra, stille spørsmål, komme med ideer, så tvil eller være uenig fordi risikoen oppleves for høy; bli dyttet ut av fellesskapet, få ødelagt relasjon eller begrense muligheter til videre karriereutvikling (Edmondson, 2019).

KSK tilbyr bistand der du kan lære mer om hva psykologisk trygghet er og ikke er, hvordan du kan kartlegge status i din organisasjon og viktigst av alt hvordan du kan jobbe for å utvikle psykologisk trygghet, som bare bli viktigere med tanke på de komplekse utfordringene kommune og fylkeskommunen står overfor fremover. 

Bistand fra KSK tar utgangpunkt i professor Amy Edmondsons forskning på psykologisk trygghet og hennes bok «The Fearless Organization» (2020).  I tillegg vil der vises til tette koblinger mellom psykologisk trygghet og 10-FAKTOR.

Vil du vite mer om hvordan vi kan tilrettelegge opplegg for din kommune? Ta kontakt konsulent@ks.no